Bockbieren seizoen van start!

28 september 2015

Het bockbierenseizoen is weer aangebroken! Vanaf vandaag hebben we zeven verschillende bockbieren in huis, waarvan drie van Zeeuwse bodem!

Koop voor € 20,00 een stempelkaart en proef daarmee alle zeven bockbieren. Lever een volle stempelkaart in en geniet van een Sunday Roast: Spare Ribs voor maar €12,50! Deze actie geldt op zondag 29 november inclusief stempelkaart. 

Het Bockbier is een typisch Nederlandse traditie. Aan het begin van de herfst duiken de Bockbieren weer in heel Nederland op, ze zijn daarna maar tijdelijk verkrijgbaar.

Wat is Bockbier?

De naam komt uit het Duits. Het is ontstaan als een verbastering van Einbecker bier, Einbeck was een beroemde bierstad in Duitsland. 

Bockbier heeft een bitter-zoete smaak en een donkere- tot robijnrode kleur. Voor echte bierliefhebbers is het bockbieren seizoen iets waar ze ieder jaar vol smart op zitten te wachten. 

Het brouwproces van onze speciale Bockbieren bestaat uit vier stappen;
Mouten, brouwen, vergisten en afvullen. Dit is een proces wat met veel passie en zorgvuldigheid gedaan moet worden. 

Maar is het nou Bockbier, of Bokbier... 

Van oorsprong is het Bockbier, maar sinds het ook in Nederland populairder is, gebruiken de brouwers vaak het woord Bokbier. In principe kan het dus allebei gebruikt worden. 

Herfstbock en lentebock

Naast herfstbock is er ook de lentebock. Waar het herfstbock robijnrood is van kleur, is de lentebock blond. In de lentebock wordt er gebruik gemaakt van fruitige ondertonen. Ook dit is dus een seizoensbier waarmee bierliefhebbers het voorjaar inluiden.   

Onze 7 Bockbieren

Vorig jaar werden er nog 90 soorten bockbieren gebrouwen, dit jaar zijn dit er al 125! Wij hebben momenteel 7 Bockbieren in huis.

  • Emelisse Herfstbock, een zoet bockbier met tonen van chocolade
  • Halve Maan Zondebok, een bovengistend bier met een alcoholpercentage van 8% 
  • Brouwerij Kees, 'Indian Summer Doppelbock', een heerlijk bockbier met een vleugje karamel en 9% alcohol
  • La Trappe Bockbier, dit bier draagt de titel 'Beste bockbier van Nederland 2014' en is het enige Trappistenbockbier ter wereld!
  • Texels Bock, speciale hopsoorten zorgen voor een lekkere bittere smaak en het kleine beetje gist onderin de fles maakt het bier extra romig
  • Weihenstephaner Vitus, een kruidige bock uit Duitsland die je tong zal strelen
  • Anker Herfstbok, gemaakt van Belgische hop, komijn, zoethout en koriander. Dit zorgt voor een speciaal moment bij iedere slok