Het anker van de stad

Een tijdloos bruin café, huiskamerkroeg, (bier)proeverij, feesttent, lunch spot én restaurant langs de kade van Zierikzee. De Biet is het anker van de stad. Voel je welkom.

beste café van nederland

Een van onze hoogtepunten? Het winnen van de prachtige titel ‘Het beste café van Nederland’ in 2017! Uit het juryrapport van Misset Horeca kwam naar voren dat de Biet zijn gasten “het complete plaatje” voorschotelt en daarmee een schoolvoorbeeld van een café is. Deze veelzijdigheid doet volgens Misset Horeca absoluut niet af aan kwaliteit en beleving. Na meer dan 15 jaar ondernemen is deze titel voor café eigenaar Robbert Roggeband (en natuurlijk voor de rest van het topteam) een kroon op het werk!

150 jaar GESCHIEDENIS

De Biet kent een rijke historie die meer dan 150 jaar teruggaat. Het café dankt zijn naam aan de bietentransporten die sinds eind negentiende eeuw vanaf Schouwen-Duiveland plaatsvonden. Maar al eerder was er op deze plek een herberg en tapperij. Het pand heeft meerdere functies gehad en verschillende eigenaren passeerden de revue. Binnenkort vieren we ons 150-jarig bestaan. Tijd voor een goed feestje. 

We kunnen je hier nog veel meer vertellen over de historie, maar… Je kan natuurlijk ook gewoon het Bietboek lezen! Te bestellen via onze website of te lezen in het café.

RESERVEREN

Kom je een hapje eten? Zeker zijn van je plek? Reserveer online jouw tafel!